10 dividendverhogingen in 2022 waar jij van moet profiteren

Niets zo lekker als slapend rijk worden. Geld verdienen door niets te doen is een wens van velen. Door in aandelen met dividend te investeren, kun je hier een mooi begin mee maken. Voordeel is dat je inderdaad slapend rijker wordt. Nadeel is dat je wel geld moet hebben om aandelen te kopen.

Ben je al lekker bezig met aandelen kopen? Of sta je op het punt om ermee te beginnen? Dan is dit het moment om de knoop door te hakken en deze 10 dividendverhogingen een kans te geven!

 

Eerst… wat is dividend?

Je hebt aandelen zonder dividend en aandelen met dividend. Dividend is een uitkering die aandeelhouders krijgen voor het vasthouden van een aandeel. Dividendaandelen koop je bij voorkeur met het idee om ze voorgoed (of in ieder geval heel lang) vast te houden. Veel beleggers hebben om die reden Shell in hun portefeuille. Een vrij goedkoop aandeel met een hoog dividend. Door het aandeel een paar jaar vast te houden heb je de kosten eruit en vanaf dat moment strijk je jaarlijks dividend op.

Niet alle aandelen hebben dividend en het percentage dividend verschilt aanzienlijk. Hoog dividend aandelen bieden soms wel 5% of meer over hun aandeel, maar zijn ook risicovoller. Zelf streef ik gemiddeld naar een dividend tussen de 3% en 5%. Op een belegd vermogen van om en nabij € 2 miljoen betekent dit jaarlijks een inkomen van tussen de € 60.000 en € 100.000, puur uit dividend. Slapend rijker worden, dus.

 

Voorbeeld dividendaandeel

Stel dat je voor € 15 een aandeel koopt en op dat aandeel krijg je een dividend van € 0,50. Dat is dan een percentage van ongeveer 3%. Als je honderd van deze aandelen koopt voor € 1.500, heb je vanaf dat moment € 50 passief inkomen per jaar. Dat lijkt weinig, want je bent 30 jaar bezig om je kosten eruit te halen, maar na die 30 jaar levert het aandeel je wel een blijvend dividend op. Bovendien kun je op elk gewenst moment de aandelen verkopen (mogelijk zelfs met winst).

Dividend kan per jaar, per kwartaal of zelfs per maand worden uitbetaald.

 

10 dividendverhogingen in 2022

Tijd om je mee te nemen naar mooie aandelen met een lekker dividend, die dit jaar ook nog eens gestegen zijn.

 

#1: Allianz (5,3%)

De Duitse verzekeraar Alianz biedt beleggers momenteel een dividend van boven de 5%, nadat het haar dividend met 12,5% verhoogde. Het dividend staat nu ongeveer op € 11 per aandeel.

#2 Danone (3,6%)

Daone, van de toetjes, geeft haar aandeelhouders een dividend van € 1,94 per aandeel. Dat is eigenlijk niets nieuws, want dat deden ze vorig jaar ook al. Maar nog altijd een rendement van 3,6% per aandeel. Lekker hoor, Danoontje.

#3: Kendrion (3,5%)

Kendrion verhoogt het aandeel van € 0,40 naar € 0,69. Daarmee wordt het dividendrendement op 3,5% gezet.

#4 Molson Coors (2,9%)

Molson Coors, een bierbrouwer, gaat dit jaar 12% meer dividend uitbetalen. Dat levert een kwartaaldividend van $ 0,38 per aandeel op en een rendement van 2,9%.

#5 Henkel (2,7%)

Henkel, producent van lijm, wasmiddelen en shampoo, houdt haar dividend op € 1,85 per aandeel. Het dividendrendement staat daarmee op 2,7%.

#6 Arkema (2,5%)

Het Franse speciaal chemiebedrijf Arkema verhoogt haar dividend met maar liefst 20%. Dat brengt het bedrag op € 3 per aandeel. Het dividendrendement staat daarmee op 2,5%.

#7 NextEra Energy (2,2%)

Nutsbedrijf NextEra Energy blinkt uit op het gebied van duurzaamheid en de zaken gaan zo goed dat het bedrijf 10% extra dividend gaat betalen in 2022. Daarmee komt het dividendrendement op 2,2% uit. Dit is het 27e jaar op rij dat het bedrijf het dividend verhoogt en daarmee mag ze dus als dividendaristocraat beschouwd worden.

#8 Home Depot (2%)

Het Amerikaanse Home Depot – een doe-het-zelf gigant – verhoogt haar dividend naar $ 1,90 per kwartaal. Dat is het twaalfde jaar op rij. Het dividendrendement van Home Depot staat nu op 2%.

#9 Ebay (1,6%)

Wie kent Ebay niet? Het dividend van deze marktplaats wordt met 22% verhoogt. Dat levert een dividendrendement van $ 0,22 per kwartaal op. Het rendement komt daarmee uit op 1,6%.

#10 IMCD (1%)

IMCD is een veelbelovende speler, want het dividend wordt met een recordhoogte van 60% verhoogd. Dat levert een dividend op van € 1,62 per aandeel. Het rendement staat op 1%, maar belooft veel goeds in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *