Vrekkentips: Hoe lang kun je doen met één theezakje?

Mijn grootmoeder was altijd zuinig. Niet zo gek, want ze had te zorgen voor zeven kinderen en een omvangrijke man. Grote kans dat de vrekkengenen van haar op mijn moeder zijn overgegaan. Hoe dan ook, de laatste tijd merk ik dat ik ervan geniet langer dan een dag met één theezakje te doen. Bijkomend voordeel: de theezakjes van de Aldi lenen zich hier het beste voor.

Hoe het werkt?

De eerste twee keren kook ik twee liter water per keer. Hier hang ik het theezakje hooguit één minuut in. Het theezakje wordt vervolgens bewaard in een stukje keukenrol. Diezelfde avond zet ik nogmaals twee liter en hang ik  het zakje er een minuut of vijf in. Wederom twee liter thee bereid uit één zakje. Het is avond, dus die thermoskan moet tot morgen wachten. Op dag twee drink ik dus wederom thee uit dat ene zakje.

Maar nu komt het.

Want op dag 3 kun je ook nog prima met dit zakje doen. Echter gaat de vlieger van twee liter water niet meer op. Welk kun je kopje voor kopje hanteren en het zakje er lekker lang in laten zitten. Zo kom je drie dagen met één zakje. 20 theezakjes helpen je dan – voor minder dan 1 euro! – twee maanden vooruit.

In de zomer ga ik proberen of ik de gebruikte theezakjes op dag 4 kan benutten voor ijsthee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *